Avinžirniai: Sočios Ir Skanios Salotos

Kas gali atremti skruduliuojančias avinžirnių salotas šiltuoju metų laiku? Šios šviežios, sočios ir subalansuotos salotos puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip šoninis patiekalas prie pagrindinio. Avinžirniai yra ne tik skanūs, bet ir gausūs baltymų bei skaidulų šaltinis, todėl jie idealiai tinka įvairiems maisto režimams, įskaitant veganų ir vegetarų dietas. https://www.shop.roundooze.eu/avinzirniai-sveiki-uzkandziai

Receptas

Ingridientai:

  • 2 puodeliai virtų avinžirių
  • 1 vidutinio dydžio agurkas, supjaustytas mažais kubeliais
  • 1 vidutinio dydžio pomidoras, supjaustytas kubeliais
  • 1/2 kepto papriko, supjaustytos juostelėmis
  • 1/4 puodelio smulkiai pjaustytų šviežių petražolių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • Druskos ir juodosios pipirų pagal skonį

Gaminimo instrukcijos:

  1. Paruoškite ingredientus: Virtus avinžirnius nukoškite ir nušaldykite. Agurką, pomidorą ir papriką supjaustykite į mažus kubelius. Smulkiai pjaustykite petražoles.
  2. Sumaišykite ingredientus: Dideliame dubenyje sumaišykite virtus avinžirnius, agurką, pomidorą, keptą papriką ir petražoles.
  3. Pagardinkite: Į salotas įpilkite alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir juodosios pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai būtų gerai apdoroti padažu.
  4. Patiekite: Patiekite salotas nedelsiant, kol jos vis dar šviežios ir skanios. Galite papuošti šviežiomis petražolėmis arba nedideliu aliejaus lašeliu prieš patiekimą.

Patarimai:

  • Norėdami suteikti šiek tiek pikantiškumo, galite pridėti šiek tiek tarkuoto imbiero arba čili padažo.
  • Jei norite padidinti baltymų kiekį, pridėkite smulkintos vištienos arba keptos vištienos gabalėlių.

Šios avinžirnių salotos yra puikus būdas mėgautis šviežiu, skaniu ir sveiku maistu bet kokiomis vasaros dienomis. Jos tinkamos tiek kasdieniam valgymui, tiek ypatingesnėms progoms. Mėgaukitės jomis su šeima arba pasidalinkite su draugais savo mėgstamų skanių salotų receptu!

Share: Facebook Twitter Linkedin
Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *